top of page
Zoeken

Het kiezen van het perfecte geboortekaartje

Bijgewerkt op: 15 feb.


Het perfecte geboortekaartje uitzoeken voor jullie aanstaande baby’tje is misschien wel een van de leukste dingen om tijdens je zwangerschap te doen.

Maar waar begin je? Met al die verschillende stijlen en mogelijke druktechnieken, is het soms moeilijk om door het bos de bomen te zien. Met deze 6 tips helpen we je graag in je zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

 

1. Stijl


Denk na over de stijl die het beste bij je past. Wil je een klassiek kaartje of een modern ontwerp? Kies kleuren en patronen die jullie eigen persoonlijkheid weerspiegelen. Inspiratie nodig? Bekijk dan hier alvast even onze collectiekaartjes: https://www.studioflo.be/geboortekaarten

 

2. Maak de tekst op het geboortekaartje persoonlijk


In een geboortekaartje kan je van alles kwijt. De meeste aanstaande ouders kiezen ervoor om de volgende gegevens te vermelden: 


Alles over je baby: de naam (al dan niet met achternaam), de geboortedatum, het geboortegewicht en de lengte van je baby. Soms wordt ook het geboorte uur op het kaartje vermeld.


Broer(s)/zus(sen): heeft jullie toekomstige kindje al een grote broer(s) of zus(sen), vergeet dan zéker niet hen ook een

plekje te geven op jullie geboortekaartje.


Jullie namen + meter/peter: vermeld jullie namen en de namen van de gelukkige meter en peter.


Algemene informatie: jullie adres en/of een telefoonnummer + een eventuele geboortelijst.


Iets persoonlijks: een gedichtje of quote die je mooi vindt.

 Dit maakt jou kaartje altijd nog wat unieker. Je kan inspiratie halen uit een songtekst, gedicht of een quote uit je favoriete boek of verzin zelf een mooie tekst.


3. Kwaliteit en duurzaamheid van je kaartje


Bij Studio Flo weten we dat onze drukker alleen maar werkt met kwalitatieve papiersoorten. Op die manier ben je zeker dat jouw ontwerp mooi tot z’n recht komt.

Overweeg om een duurzame papierkeuze te maken als je om het milieu geeft.


Zo is ons Bagasse papier bijvoorbeeld een volledig boomvrij papier dat wordt gemaakt van suikerrietpulp, een substantie die overblijft wanneer de suikerrietplant geoogst wordt.

De prijzen van onze kaartjes per formaat en per papiersoor


4. Timing


Bestel de geboortekaartjes ruim van tevoren, zodat alles (ook doopsuiker en bijhorende stickertjes) op punt staat wanneer jullie baby’tje geboren wordt. Kies je voor een nieuw ontwerp op maat, neem dan ten laatste 4 maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum contact met ons op.

Voor een (aangepast) collectiekaartje kan dat tot zo’n 3 maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum. Je kan natuurlijk wel al eerder beginnen met brainstormen over stijlen die je mooi vindt of een thema dat je op het kaartje terug wil laten komen.


5. Bestel de enveloppen al tijdens je zwangerschap


Als je net bevallen ben, heb je waarschijnlijk geen tijd of zin om nog een stapel enveloppen te adresseren. Maak daarom al van tevoren een lijst van mensen die je een geboortekaartje wil sturen en verzamel hun adressen. 


TIP: Via https://www.pakske.be/adresboek/  maak je heel gemakkelijk een link aan die je naar iedereen stuurt, op de manier die jij wilt. Vrienden en familie vullen via de link zelf hun adres in en jij krijgt een overzichtelijke lijst die je makkelijk kunt exporteren. Op die maniet hoef je dus niet meer naar iedereen apart een mail of bericht te sturen om hun adres te vragen en dat in een eindeloze excel bij te houden


Kies een kleur van envelop die mooi bij je kaartje past. Bekijk hier alle mogelijke kleuren: https://www.studioflo.be/enveloppen

Schrijf de adressen op de enveloppen en plak er alvast een postzegel op. Een ideaal klusje voor tijdens je zwangerschapsverlof.

Na de geboorte is het dan slechts een kwestie van je kaartjes in de enveloppen te steken, en de enveloppen in de brievenbus te schuiven.


6. Liever te veel dan te weinig geboortekaartjes


Bestel altijd iets meer kaartjes dan je verwacht nodig te hebben. Er kan altijd wel iemand onverwacht aan de deur staan met een geschenkje voor jullie baby OF je kan gewoon iemand over het hoofd gezien hebben.  

Het is ook altijd leuk als je nog enkele kaartjes over hebt voor jezelf. Zo heb je een mooi aandenken dat je in een fotoalbum of babyboekje kan plakken.

 

Nog meer inspiratie nodig of meer info over de formaten en papiersoorten van onze kaartjes?

Download dan hier ons gratis e-book:

 

 

 

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page