top of page

FAQ

 • Wanneer start ik met het (laten) uitwerken van mijn geboortekaartje?
  Kies je voor een kaartje volledig op maat? Dan adviseren we om best ten laatste 3 maanden voor uitgerekende datum met mij contact op te nemen. Zo hebben we voldoende tijd om het ontwerp en een proefdruk uit te werken van jullie droomkaartje. Wil je toch vroeger starten? Dat kan ik alleen maar aanmoedigen en op die manier ben je bovendien ook zeker van je plaatsje (want plaatsjes zijn per maand beperkt).
 • Wanneer kan ik de eerste ontwerpen van mijn geboortekaartje verwachten?
  Na goedkeuring van de offerte ga ik met veel plezier aan de slag voor jullie. Een ontwerp gekozen op basis van een bestaand ontwerp kan je binnen de 10 werkdagen in je mailbox verwachten. Heb je gekozen voor een nieuw ontwerp op maat gekozen? Dit ontwerpproces op maat kost mij iets meer tijd. Reken op een zo'n (max.) 14 werkdagen tot je een eerste ontwerp in je mailbox mag verwachten.
 • Krijg ik vooraf een papieren proefdruk van mijn geboortekaartje?
  Wanneer jullie ontwerp digitaal op punt staat zorg ik voor een proefdruk op papier. Het duurt ongeveer een week tot deze proefdruk op papier klaar is. Traditionele folie en letterpress wordt niet voorzien op de proefdruk, dit is praktisch niet mogelijk omwille van de hoge drukkost voor 1 kaartje. De letterpress kleur of foliedruk wordt dan nagebootst in een "gewone" drukkleur. Heb je gekozen voor een kaartje met digitale foliedruk, dan kan er mits betaling van een kleine meerprijs wél gekozen worden voor een proefdruk met folie.
 • Kan ik bijhorende items zoals labels, stickers, enveloppen, stempel, ... later nog bij bestellen?
  Ja hoor, dat is geen probleem! De extra's worden pas bekeken en ontworpen nadat het geboortekaartje volledig naar wens is. Indien jullie nadien nog labeltjes, stickers, een stempel, poster,... willen bestellen, werken we hiervan ook eerst een digitaal ontwerpje uit. Na dat jullie dit ontvangen en goedgekeurd hebben, kunnen de labels, stickers,.... in productie gaan.
 • Wanneer zijn mijn defintieve geboortekaartjes klaar?
  Van zodra je bevallen bent, vraag ik altijd me een SMSje te sturen met de daarin de geboortgegevens van jullie kindje (0485 95 02 34) bij voorkeur dus NIET via mail of Whatsapp. k pas aansluitend jullie kaartje finaal aan. Jullie ontvangen van mij via mail nogmaals de laatste digitale versie zodat jullie het kaartje en alle laatst aangevulde info nog eens héél goed kunnen nalezen. Aansluitend stuur ik de definitieve versie door naar mijn drukker en houd jullie verder op de hoogte. Hebben jullie het kaartje met de correcte geboortegegevens nagekeken en bevestigd per mail voor 11:30, dan wordt er dezelfde dag nog gestart met het drukwerk. Levertermijnen: Kaartjes zonder folie: 1 à 2 werkdagen Kaartjes met digitale foliedruk: 2 à 2,5 werkdagen Kaartjes met traditionele foliedruk of letterpress: 2 à 3 werkdagen Ter info: in het weekend, op feestdagen en op brugdagen wordt er niet gedrukt.
 • Worden er in het weekend ook geboortekaartjes gedrukt?
  Helaas niet, net zoals er niet gedrukt wordt op feestdagen. Wel kan je ons alvast de laatste gegevens doorgeven zodat we het kaartje al kunnen aanpassen en doorsturen naar de drukker. Hij kan er dan meteen maandagochtend mee aan de slag. Zelf ben ik steeds ter beschikking, ook in het weekend. (Alleen kan mijn antwoord 's avonds en/of in het weekend wel even langer op zich laten wachten ;) ).
 • Kan ik ook langs komen in de studio om alles te bespreken/bekijken?
  Ja, dat kan zeker. We werken wel uitsluitend op afspraak, maar stuur ons gerust een mailtje via de contact pagina en dan plannen we samen een afspraak in.
bottom of page