top of page
letterpress printen op oude drukpers

Letterpress geboortekaartje en foliedruk geboortekaartje

SPECIALE DRUKTECHNIEKEN:
 Letterpress geboortekaartje - foliedruk geboortekaartje

Geboortekaartjes met speciale druktechnieken zijn tegenwoordig erg populair. Twee van de meest geliefde bijzondere druktechnieken voor geboortekaartjes zijn letterpress en traditionele foliedruk. 

Letterpress

Bij letterpress wordt er met behulp van een diepdrukpers een reliëf in het papier gedrukt. Hierdoor ontstaat er een prachtig effect waarbij de tekst en afbeeldingen voelbaar zijn. Vooral bij geboortekaartjes zorgt letterpress voor een luxe uitstraling.

 

Voorbeeld van een kaartje met blauwe letterpress

GEBOORTEKAARTJES MET
LETTERPRESS, FOLIEDRUK
OF PREEG.

Geboortekaartje Viktor traditionele foliedruk

Traditionele foliedruk

Een andere veelgebruikte druktechniek is foliedruk. Bij traditionele foliedruk wordt er een dunne laag folie aangebracht op het papier, waardoor er een glanzend en metallic effect ontstaat. Dit geeft geboortekaartjes een chique en elegante uitstraling.

 

Zowel letterpress als traditionele foliedruk kunnen gecombineerd worden met andere druktechnieken, zoals preegdruk.

Preegdruk (ook wel blinddruk genoemd) is een techniek waarbij er reliëf in het papier wordt gedrukt zonder gebruik te maken van inkt. Hierdoor ontstaat er een subtiel en tastbaar effect.

Geboortekaartjes met speciale druktechnieken, zoals letterpress, foliedruk en preegdruk, zijn dus perfect om de geboorte van jullie kindje op een unieke en stijlvolle manier aan te kondigen.

Ben jij op zoek naar een geboortekaartje met een speciale druktechniek, of wil je nog wat meer uiteg over bijvoorbeeld prijzen en papiersoorten. Neem dan hier contact op met ons. 

Toch liever eerst eens kijken tussen onze collectiekaartjes? Klink dan op de link hieronder. 

Grboortekaartje Claire met blinddruk
bottom of page